Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Perskarner

Sidor: [1]
1
Tävlingar / Nostalgia Racing Days och Besserwissers
« skrivet: augusti 21, 2017, 20:36 »
Snacka om sur eftersmak. Efter genomfört lopp på söndagen lyckades jag, trots en trilskande italienare, komma först i mål. Glädje. In i Park Fermé. Samling av folk. Ut ur bilen, fortfarande själaglad över segern. Detta förbyttes dock omgående av två självutnämnda observatörer/domare, varav den ene tokskällde ut mig efter noter, livligt ackompanjerad av 2-3 damer ”som minsann hade sett vad som hade skett” , och den andre spydde galla över min körning och att jag borde diskas. Allt inför öppen ridå och med ett stort antal lyssnade åskådare. Båda ”domare” är dessutom mina förarkollegor (vid detta tillfälle dock åskådare). Jätteförvirrad och framförallt förtvivlad. Vad hade jag gjort? Beger mig till den av ”domarna” påstått förfördelade föraren och frågar om hans syn på händelsen över mållinjen. Han säger direkt att hans krasch in i muren vid målgång helt var hans fel. Storsint av nämnde förare, och kommer sedan genom sitt team, och verifierar till mig, efter att ha studerat sin on-board-camera-film, att hans krasch helt var självförvållad, och att jag inte hade någon som helst skuld i den uppkomna situationen. Mycket stor lättnad, och tacksamhet inför en otroligt juste och ärlig förarkollega. En berg-o-dal-bana känslomässigt. Allt orsakat av två personer med en oaptitlig besserwisser-attityd, som i framtiden noga borde överväga sina ord innan man fäller förödande omdömen och synpunkter på saker man absolut inte har att göra med. Det må vara hänt att det såg annorlunda ut från åskådarplats, men att torgföra det som sanningen vittnar endast om personernas dåliga omdöme. Inblandade parter borde vara rätt personer att bedöma situationen, inte personer på läktaren, långt ifrån händelsen. Jag mådde mentalt riktigt illa av denna oförtjänta behandling, och jag skulle rekommendera vederbörande herrar om en offentlig ursäkt för sitt oacceptabla sätt att hantera mig. Det återstår dock att se om man har kurage nog att erkänna sitt fatala övertramp och behandling av en förarkollega !?         

2
Generell diskussion / Principfråga
« skrivet: juli 10, 2015, 20:55 »
Jag har en fråga/or av principell art, och vore tacksam om någon i ledande ställning inom RHK kunde hjälpa mig att reda ut begreppen/frågorna !
Detta är definitivt ingen sakfråga (om än tagna ur verkliga livet) utan jag vill ha ett tydligt svar, utan "om" och "men".
Om man i parc ferme konstaterar att en bil väger 2 kg mindre än vad som stipuleras i bilens HTP, och en annan bil konstateras vara lägre än 10 cm. Vad händer? Blir någon diskvalificerad, eller skrivs det upp på "gula sidan" i HTP. Är något av fallen att anses som allvarligare än det andra? Alternativt; finns det "marginaler"' eller är det exakt som gäller ?
Tacksam för tydligt svar, så det inte finns några oklarheter !

3
Generell diskussion / Dunlop R Däck
« skrivet: april 05, 2015, 21:30 »
Liksom tidigare år är det alltid lite problematiskt att få tag på däck till klassen "upp till -65", dvs Dunlop R-däck.
Ett rykte sa att vi ev kunde köra på andra däck, och nu undrar jag om någon ansvarig inom RHK kan svara om det ligger någon sanning i detta rykte ?

4
Generell diskussion / Gammal tävlingsbil
« skrivet: januari 25, 2015, 17:52 »
Någon som känner igen bilen ? Skulle vara kul att veta historien bakom min #42, 1293 ccm ! Ser ut som den har varit engagerad som tävlingsbil redan på 70-talet ? av bilden och bilarna i bakgrunden att döma. Någon som vet vem som rattade bilen ? och övrig historia ! Reg.nummer på bilen är DFU293. All information mottages tacksamt !

5
Bilar Säljes / Värsting till 1000-cupen
« skrivet: januari 12, 2015, 10:32 »
Om någon vill förvärva en riktigt rolig, snabb, tillförlitlig, påkostad och välbyggd koja till 1000-cupen kan jag tänka mig att sälja en sådan.
Den är byggd med de bästa komponenter som marknaden erbjuder, så byggkostnaderna blev ganska höga, men det bidde till slut en bil av högsta kvalitet.
Nedplockad i varje beståndsdel, plåtar bytta, och nylackad för ca 10 månader sedan. I princip allt nytt. Original 970S-block.Hopplockad av den verklige Mini-experten.
Ring för detaljerad information och pris. 0727 412476
 

7
Generell diskussion / Godwood 2015 Hotell
« skrivet: oktober 02, 2014, 06:59 »
Jag har bokat ett dubbelrum i Chichester för nästa års Goodwood Revival, på ett hotell som heter Bulls Head, med incheckning fre 11/9 och utcheck 14/9, (3 nätter). Total kostnad 7.051:-. Glad som en speleman meddelade jag hustrun att vi ska till Goodwood nästa år, varvid hon uppfordrande frågade mig om jag verkligen lyckats glömma att vi var bjudna till bröllop den 12/9 !!!  :-\Av denna anledning, och den nästintill omöjliga uppgiften att hitta hotell i Chichester under denna helg erbjuder jag någon som är villig att "ta över" denna bokning. Till samma peng givetvis. Om inte, avbokar jag detta rum. Om intresse finns maila mig på perskarner@hotmail.com

8
Bilar Säljes / Mini Cooper S x 2
« skrivet: september 17, 2014, 13:36 »
Nu säljer jag ev mina två FIA-godkända kojor
 http://www.blocket.se/vi/56160066.htm

9
Generell diskussion / RHK dekaler
« skrivet: mars 19, 2014, 16:38 »
Var, eller av vem, kan man köpa våra dekaler ?

10
Tävlingar / Boende Falkenberg
« skrivet: augusti 20, 2013, 20:52 »
Erbjudande till RHK under Falkenberg Classic-helgen enl nedan;

Priser vi kan erbjuda är på Grand Hotell:
Dubbelrum 1250:-/rum/natt för 2 personer inkl. frukostbuffé
Enkelrum 850:-/rum/natt inkl. frukostbuffé

Priser på Hwitan vårt annex.
Dubbelrum 895:-/rum/natt för 2 personer inkl. frukostbuffé hos oss på Grand
Enkelrum  750:-/rum/natt inkl. frukostbuffé hos oss på Grand

När de bokar får de uppge koden: Racinghistoriska Klubben


11
Tävlingar / Boende Kinnekulle
« skrivet: juli 23, 2012, 17:37 »
Vi får specialpris på Lundsbrunns kurort
0511-82090 , Klara
Ange RHK vid bokning
Pris: 800:-/dubbelrum inkl frukost

12
Tävlingar / Boende i Falkenberg
« skrivet: juli 17, 2012, 12:29 »
Grand Hotell i Falkenberg erbjuder boende till RHK 7-9 september för 995 kr/natt i dubbelrum och 795 kr/natt för enkelrum, inkl frukost. Uppge "RHK" vid bokning. Tel.nr. Grand Hotell 0346-14450

13
Tävlingar / Anderstorp 2012
« skrivet: maj 05, 2012, 07:41 »
Jag fick nedanstående meddelande från ARC för vidarebefordran till er alla som kommer till Anderstorp den 19-20 maj, och speciellt till er som vill smörja kråset;
 :chef
Kan du hjälpa mig med att gå ut med följande på er hemsida och även att skicka ett mail till dom berörda:

Frukost 60 kr (kaffe, juice, smörgås, flingor & fil/yoghurt ingår)
 
Lunch 100 kr (sallad, måltidsdryck & kaffe ingår)
 
Då vi i vår tur beställer allt från en restaurang måste allt detta förbeställas via mail racing@arc.nu senast tisdag 15/5, be dem uppge antal, namn, klass & startnr i beställningen.

Vid frågor kan dom kontakta Carola på 070-6340281.

Sidor: [1]